Mieszkaniec Niechorza wpadł na pomysły produkcji piwa regionalnego. Piwo Rewalskie to przedsięwzięcie, które narodziło się w głowie młodego pasjonata smaków- Dawida Sobestjańskiego, obecnie dzielącego swoje piwne zamiłowanie z żoną Sylwią.

Piwna Rewolucja, która trwa od dłuższego czasu w naszym kraju przekształciła nas z domowych browarników w piwowarów na skalę regionalną – tłumaczą.

Rewalski Bursztynowy Pils to piwo dolnej fermentacji, warzone w otwartych kadziach, potrójnie chmielone ze starannie dobranymi słodami: monachijskim, pilzneńskim oraz karmelowym.
W porównaniu z piwami produkowanymi masowo, Piwo Rewalskie jest naturalne, o ciekawym i oryginalnym smaku. Co odróżnia nas od piw koncernowych? Stawiamy przede wszystkim na jakość użytych produktów oraz tradycyjny sposób warzenia piwa. Nie przedkładamy ilości kosztem jakości. W odróżnieniu od piw z masowych browarów stosujących metodę „high gravity” czyli produkcji Warki o wysokim ekstrakcie, a następnie, w procesie rozlewania do butelek rozcieńczania jej wodą z dwutlenkiem węgla, nasze piwo warzone jest w otwartych kadziach, a fermentacja przebiega naturalnie.

Piwo Rewalskie leżakuje 6 tygodni aby nabrać smaku i charakteru. Termin przydatności do spożycia: 4 miesiące- określa sama natura, ponieważ nie uznajemy dodawania konserwantów. Staraliśmy się zachować to co w piwie najzdrowsze i najsmaczniejsze, gdyż wierzymy, że nasi klienci zasługują na nieprzeciętny produkt. Dodatkowo, Piwo Rewalskie związane jest z naszym regionem, co wzbudza ciekawość chociażby w turystach pragnących zakosztować lokalnych wyrobów.

Brak komentarzy. Bądź pierwszy i dodaj swój komentarz

Odpowiedz